Så kan du sova bättre med ett tyngdtäcke!

En bild på en tjej som sover


Användningen av tyngdtäcke, eller viktfiltar som de vanligtvis kallas, har funnits i många år, men det är först nyligen som de har upplevt en betydande ökning i popularitet. Det finns en mängd andra övertygande skäl till att viktfiltar har vunnit betydande popularitet de senaste åren.

På grund av dess förmåga att stimulera produktionen av ett lugnande hormon som kallas oxytocin skapades gravitationstäcken för att behandla ångestrelaterade symtom och sömnlöshet.

Denna ökade frisättning av oxytocin har en mycket positiv effekt på patienter som bland annat lider av tillstånd som ADHD / ADD, autism, anorexi och schizofreni.

Dessutom påstås viktfiltet hjälpa användaren att slappna av samtidigt som det gör honom mer glad och lugn. Det är också tänkt att hjälpa användaren att minska både ångest och spänning.

Så här fungerar en Tyngdtäcke:


En viktfilt är precis vad den låter som: en filt som har fyllts med material för att ge den mer tyngd.

Det finns många olika typer av vikter i filten, och de är i allmänhet i form av minikulor, specialbehandlade textilier, sand eller polypropen, vilket är en populär termoplast. 2 Ett stort antal artiklar har skrivits på viktfiltar.

Förbättrad hälsa och en god natts sömn är två saker som människor runt om i världen är redo att lägga sina hårt tjänade pengar på.

Välj lämplig vikt ditt tyngdtäcke.


Det är viktigt att välja en filt med lämplig vikt om du vill få bästa möjliga resultat med vikten. Experter säger att vikten av viktfilt ska vara cirka 10-15 procent av din kroppsvikt, beroende på din längd och vikt.

Om du har allvarliga sömnproblem eller ångest rekommenderas att du väljer en filt som är 12-15 procent av din kroppsvikt eller något tyngre. Det är upp till dig att bestämma vilken vikt du gillar för ditt täcke, därför är det en bra idé att experimentera med olika vikter.

Andra gillar lite tjockare filt eftersom det får dem att känna sig mindre instängda, medan vissa individer föredrar en något lättare filt eftersom det får dem att känna sig mer instängda.

Om du köper en viktfilt för ett barn eller en äldre person finns det ytterligare överväganden att tänka på. Istället bör täcket anpassas till bärarens ålder, vikt och hälsotillstånd. Viktfiltar finns i olika storlekar, som bör väljas i enlighet med användarens höjd och vikt.

Viktfiltar finns i en mängd olika prisnivåer.


Kostnaden för en viktfilt varierar avsevärt beroende på tillverkaren, filtens kvalitet och platsen där du vill köpa filten. Priserna varierar från 700 kr till 4 000 kr beroende på modell.

Förutom dess storlek och vikt påverkas quiltens totala pris kraftigt av dess vikt. Till exempel kostar en filt med en vikt på 5 kg inte lika mycket som en filt med en vikt på 10 kg.

För att undvika att köpa den första bästa filten är det en bra idé att jämföra viktfiltar innan du köper. De finaste viktfiltarna har granskats och grupperats i flera prisklasser så att du helt enkelt kan välja en filt som uppfyller dina behov och som ligger inom din budget.

Hur väljer man rätt tyngdtäcke?


När du handlar en viktfilt är det en bra idé att ha följande faktorer i åtanke:

  • Det första du ska tänka på är tyngden på täcket på din säng. Enligt vad vi tidigare har sagt är det bäst att börja med cirka 10% av hela din kroppsvikt.
  • Nästa övervägande är typen av material. Viktfiltar finns i olika material, så du kan vara säker på din förmåga att hitta ditt valda material.
  • Om du har känslig hud bör du vara extra försiktig och leta efter ett material som har utformats speciellt för personer med känslig hud.
  • Kostnaden för varor och tjänster är en betydande faktor. De dyraste filtarna brukar inte vara de bäst vägda filtarna! Välj istället den vikt som är bekväm för dig och ditt bankkonto.
0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla