Håll dig varm i vinter med en värmeväst

En bild på jägare med värmevästar

Fryser du ofta när du sitter ute på pass? Det finns en enkel lösning på ditt problem! Investera i en bekväm värmeväst för de kalla vinterdagarna och slipp frysa.

Eftersom jakt kräver koncentration och fokus är det viktigt att du är bekväm i alla lägen. Och att frysa är något som verkligen tar fokus från uppgiften!

Värmeplattornas placering är a och o

När du köper en värmeväst borde du se efter hur värmeplattorna är placerade. Eftersom det är avgörande för hur varm och bekväm du kommer att känna dig då du använder västen.

Det allra viktigaste är att det finns värmeplattor på ryggen. Då det oftast är på ryggen som kylan kryper in först. Speciellt om du sitter ute på pass och lutar dig mot ett kallt träd eller liknande.

På magen och bröstet är det inte alls lika viktigt med värmeplattor. Utan du kan gott klara dig fantastiskt bra med endast värmeplattor på ryggen. När du väl använder en värmeväst kommer du att förstå!

Batterikapacitet – en viktig punkt

Batterikapacitet - en viktig punkt

Oavsett vad du kommer att använda din värmeväst till är det viktigt att se över batterikapaciteten.

På en värmeväst mäts batteriet i mAh, milliampere timmar. Och högre siffror är bättre.

Men om västen har stora värmeplattor drar batteriet ur snabbare än om den har små värmeplattor. Däremot värmer stora plattor bättre och kan ställas in på en lägre effekt och därmed spara på batteriet. Läs mer om hur batterier funkar här!

Passformen är avgörande

Hur bekväm och varm du kommer att känna dig i kyligt väder beror faktiskt mest på passformen. Eftersom en värmeväst bör bäras så nära huden som möjligt är det viktigt att den passar perfekt på just din kropp.

En värmeväst dam är utformad helt annorlunda än en värmeväst för herrar. Det är därmed inte rekommenderat att dela på en väst eller låna av en vän. Utan det allra bästa är att prova ut din alldeles egna värmeväst för bästa resultat.

Vilken värmeväst är bäst?

Vilken värmeväst är bäst?

Som sagt är det väldigt individuellt vilken värmeväst som är bäst för dig. Ska du sitta ute på jaktpass i flera timmar? Eller vill du gå på promenad med hunden? Kanske är det vintersport du är intresserad av?

Vilket märke och modell som passar bäst för dig beror helt på vad du kommer att använda västen till. Men det finns alltid några märken som sticker ut i olika bäst i test. Som till exempel Pinewood värmeväst, en populär värmeväst i alla situationer!

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla